Sztufada na sałatce z mniszka lekarskiego z rukolą

0 (0 ocen)

  • 26 godz.

Pomysł na obiad niedzielny na łące na talerzu.Na prawdę nie trzeba wiele żeby obiad fajnie podać.

  • 26 godz.

Składniki:

  • 70 dkg wołowiny
    10 dkg słoniny
    1 cebula
    ½ selera
    1 marchewka
    Liść laurowy
    5 ziaren pieprzu
    6 ziaren ziela angielskiego
    1 szklanka piwa
    1 burak pieczony
    1 garść mniszka lekarskiego
    1 garść rukoli
    6 pomidorków koktajlowych
    1 woreczek kaszy gryczanej
    ¼ ogórka zielonego
    ½ papryczki chili
    2 łyżki oliwy
    Kwiaty bratka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sztufada na sałatce z mniszka lekarskiego z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wołowina słonina 1. Mięso myję dokładnie. Przyrządzam marynatę. Do garnka wlewam szklankę wody przegotowanej, dodaję oliwę, piwo, cebulę piórka, przyprawy. Mięso marynuję 24 h, można dłużej. Wyjmuję i szpikuję słoniną pokrojoną w paski. W głębokiej patelni na oliwie mięso duszę na małym ogniu.
  • Warzywa starte 2. Dodaję startą na tarce jarzynowej marchewkę, seler. Duszę aż wołowina będzie miękka. Kroję na plastry. Kaszę gryczana gotuję w osolonej wodzie 15 minut. Warzywa z sosu dodaję do kaszy i mieszam. Mięso podaję na rukoli, mniszku lekarskim, dodaję pomidorki, papryczkę chili, kwiaty bratka. Podaję z różą z buraka pieczonego, dekoruję talerz ogórkiem zielonym i listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kasza Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować