Sznycle domowe z mieszanego mięsa

4.5 (190 ocen)

  • 50 min

Prawdziwa uczta dla podniebienia!

  • 50 min

Składniki:

  • 90 dag łopatki
    60 dag mięsa od szynki
    30 dag wędzonego podgardla
    2 duże cebule
    3 ząbki czosnku
    3 małe bułki kajzerki
    2 jajka
    Sól, pieprz, przyprawy
    Bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle

Sznycle domowe z mieszanego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki namoczyć w mleku lub wodzie, odcisnąć nadmiar płynu. Mięsa umyć i zmielić razem z bułkami, obraną cebulą i czosnkiem. Do masy dodać ubite jajka, doprawić do smaku. Z gotowego masy formować niewielkie kotlety, lekko spłaszczyć i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować