SZNYCLE

  • wyświetlono: 1667 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Dla mnie sznycle to większe, bardziej soczyste mielone z cebulka i czosnkiem. Podane z ziemniaczkami i ćwikłą to już jak pyszny obiad u babci.

jolcia
  • 30min

Składniki

0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej
jajko
szklanka mleka
bułka kajzerka
1 mała cebula
dwa ząbki czosnku
sól pieprz do smaku
maggi kilka kropel
olej
bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

SZNYCLE

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku..Do mięsa wbić jajko dodać odsączoną z mleka bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę i przyprawy. Wyrobić jednolita masę mięsną.
  • 2. Formować owalne grube kotlety. Obtoczyć je w bułce tartej smażyć na oleju na wolnym ogniu, co chwilę przewracając na drugą stronę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsotania_kuchniamoj_niedzielny_obiadszkola_babcimielonełopatkaobiadsznyclećwikła

Komentarze

Podobne przepisy

Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej

Dodane przez: Di bloguje

Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe...

Jeśli lubicie tradycyjne kotlety...

Sznycel schabowy z kurkami

Dodane przez: beniawojt

Sznycel schabowy z kurkami

Taki obiad zawsze pojawia się u...

Sznycle z indyka.

Dodane przez: Słodko Słodka

Sznycle z Indyka

Obiadek przygotowany przez męża,jego...

Sznycle drobiowe w płatkach owsianych

Dodane przez: Futka

Sznycle drobiowe w płatkach owsianych

Propozycja na zdrowe, pożywne i...

Sznycle po wiedeńsku

Dodane przez: Mysiunia

Sznycel po wiedeńsku

Tak nie wiele trzeba, by poznać,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE