Rosół z mięsa mieszanego

4.5 (191 ocen)

Ulubiony rosół, mojej rodziny ....

Składniki:

  • -żeberka wołowe 20 dkg
    -kurczak ćwiartka 2 sztuki
    -indyk skrzydło 1 sztuka
    -marchew 3 sztuki
    -pietruszka korzeń 1 sztuka
    -por 1 sztuka
    -seler 1/2 sztuki
    -lubczyk mrożony lub świeży 1 gałązka
    -cebula 1/2 sztuki
    -ziele angielskie 5 ziarenek
    -liść laurowy 2 sztuki
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół z mięsa mieszanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać i dokładnie umyć.
    Mięso dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, zagotować.( około 3 litry).
    Po zagotowaniu zdjąć delikatnie tworzącą się pianę.
    Dodać do garnka warzywa i przyprawy, przypieczoną cebulę, zmniejszyć płomień pod garnkiem.
    Gotować pod uchyloną pokrywką około 2 - 3 godziny, zupa ma tylko pyrkać.
    Po 40 minutach gotowania, wyjąć ćwiartki kurczaka .
    Ugotowany rosołek przecedzić, podawać z makaronem własnej roboty.
    Posypać z posiekaną zieloną pietruszką.
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować