SZNYCLE CIELĘCE

4.5 (152 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Klasyczne sznycle wiedeńskie którym wyjątkowego smaku nadaje ich sposób przygotowania czyli smażenie na maśle. Ja przygotowałam zdrowszą wersję czyli z wykorzystaniem masła klarowanego. Takie sznycle podane z zimniaczkami i zielona sałatą to prostota i klasyka sama w sobie.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 50 dag cielęciny
    mąka do panierowania
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    sok z cytryny
    masło do smażenia (u mnie klarowane)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle

Sznycle cielęce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na plastry , rozbić młotkiem do mięsa na dosyć cienko. Oprószyć solą i pieprzem oraz skropić delikatnie sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na chwilę aby mięso stężało. Panierować w mące, roztrzepanym jaku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrznym tłuszczu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować