Sznycel schabowy z kurkami

4.49 (168 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taki obiad zawsze pojawia się u nas w sezonie kurkowym,prosto,szybko i bardzo smacznie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    100 g kurek
    100 g serka topionego z pieczarkami
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    czerwona cebula
    1 łyżka masła
    wegeta pikantna
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle

Sznycel schabowy z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić i opłukać,cebulę drobno pokroić.
    Na patelni rozgrzać masło wrzucić cebulę i grzyby smażyć około 5-7 minut.
    Serek wymieszać ze śmietaną i dodać do grzybów,doprawić do smaku solą i pieprzem,dusić jeszcze około 2 minut,zdjąć z ognia.
  • 2. Opłukane i osuszone mięso lekko rozbić,natrzeć wegetą i oprószyć pieprzem,szybko obsmażyć z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.
    Mięso przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozłożyć na nim sos grzybowy.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 170 stopni i piec z wyłączonym piekarnikiem około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować