Sznycel schabowy

4.5 (174 ocen)

Smaczne i mięciutkie mięsko w mocno chrupiącej skorupce.

Składniki:

  • 2 plastry schabu

    30 g tempury+zimna woda
    bułka tarta

    olej do głebokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sznycle

Sznycel schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab porządnie rozbij tłuczkiem na cieniutki kotlecik
  • 2. Tempurę wymieszaj z zimną wodą do uzyskania rzadkiego ciasta
  • 3. Kotlety obtocz w tempurze i posyp bułką tartą
  • 4. Smaż w głebokim tłuszczu (180st) na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować