Szaszłyki w marynacie curry z mango

4.5 (165 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Rewelacyjne w smaku szaszłyki idealne na grilla ale można też smażyć na patelni lub w piekarniku.

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Na 5 szaszłyków
    ok 400 gram fileta z kurczaka
    Pół dużego dojrzałego mango
    2 średnie cebule czerwone
    1 duża papryka czerwona
    Patyczki do szaszłyków

    Marynata
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki oleju
    2 łyżki przyprawy curry
    1 łyżka miodu
    szczypta soli
    odrobina pieprzu cayenne
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Curry Szaszłyki Grill

Szaszłyki w marynacie curry z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na marynatę wymieszać ze sobą.
    Kurczaka kroimy w dużą kostkę tak ok 2 cm, przekładamy do marynaty i wstawiamy do lodówki minimum na 1 godzinę a najlepiej na noc.
  • 2. Mango obieramy ze skórki kroimy w kostkę z papryki usunąć gniazda nasienne następnie kroimy w dużą kostkę, cebulę kroimy w plastry.
    Mięso warzywa i mango nadziewamy na przemian na patyczki.
    Grillujemy na średnio rozgrzanym grillu lub patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mango Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować