Szaszłyki z kurczakiem w azjatyckiej marynacie

4.5 (144 ocen)

Sezon grillowy rozpoczęty :)

Składniki:

  • (na 10 szaszłyków):
    1 podwójny filet z kurczaka
    3 małe cebule
    1/2 bakłażana
    1 cebula
    1/2 czerwonej papryki
    7-8 pieczarek
    sól, pieprz
    curry, słodka papryka
    olej

    marynata:
    1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej
    1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki sosu sojowego
    sok z 1/2 cytryny
    2 łyżeczki miodu
    1/4 szklanki oleju
    1/2 łyżeczki pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z kurczakiem w azjatyckiej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszać. Fileta pokroić w kostkę i wymieszać z marynatą.
  • 2. Cukinię i bakłażana pokroić w plasterki, paprykę w większą kostkę, wrzucić do miski, posypać przyprawami i skropić olejem. Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki.
  • na grillu 3. Wszystkie składniki nabijać kolejno na patyczki do szaszłyków (u mnie metalowe, ale w przypadku drewnianych trzeba pamiętać o tym, żeby je przynajmniej przez godzinę namoczyć).

    Szaszłyki grillować przez około pół godziną, co jakiś czas obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Filet z kurczaka Marynata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować