Szarlotka z bitą śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować margarynę, z cukrem i jajkami. Dodać śmietanę, przesiać mąkę z proszkiem. Krótko wymieszać łyżką, potem mikserem. Rozsmarować łopatką na blaszce 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
3.nadzienie-Jabłka obrać, pokroić w plasterki.Wyłożyć na cieście. Posypać cukrem i cynamonem. Rozsypać też płatki migdałowe.
4.Piec ok.45 min. w 175 *. Po upieczeniu, ostudzić. (zapomniałam zrobić zdjęcie,po upieczeniu.)
5.bita śmietanka-Ubić śmietankę z pudrem, potem Śnieżkami. Dodawać porcjami jogurt i zmiksować.Latem lepiej utwardzić rozpuszczoną i ostudzoną żelatyną.Bitą śmietankę wyłożyć na placku.Całość schłodzić.
Komentarze