SZARLOTKA Z POŁÓWEK JABŁEK

4.49 (261 ocen)

To szybkie i pyszne ciasto, które posmakuje każdemu.

Składniki:

  • Ciasto:
    • 2,5 szkl. mąki,
    • 2 duże łyżki cukru pudru,
    • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 1 cukier waniliowy,
    • 1 jajko,
    • 1 margaryna,
    • 1 serek waniliowy 150gr.

    Polewa:
    • Łyżka śmietany ( 12% lub18%)
    • 3 łyżki cukru pudru

    Dodatkowo:
    • Jabłka
    • cynamon
Wystaw ocenę:

4.49 (261 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Szarlotka z połówek jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagnieść, podzielić na dwie części. Jedną część położyć na blaszkę, na to połówki jabłek obranych i wydrążonych. Jabłka posypać cynamonem. Wszystko przykryć drugą połową ciasta. Piec ok pół godz. w temp.180st. Śmietanę dokładnie wymieszać z cukrem pudrem. Gorący placek polać polewą.

Porady

duża blaszka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować