PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Szarlotka z bitą śmietanąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/70/287fe06492edadd243f6978473dc83e38fb0ef2e.jpeg43203240http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/szarlotka-z-bita-smietana-24
Poncz:
1/2 szklanki wody
1 łyżka cukru wanilinowego
Ponadto:cynamon
Sposób przygotowania przepisu:
Szarlotka z bitą śmietaną
1.
Biszkopt: białka ubić z cukrem i ze szczyptą soli, dodać żółtka. Do ubitej masy jajecznej wsypać powoli mąkę z proszkiem do pieczenia, kawę oraz olej. Delikatnie wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem o wym. 21x33 cm. Piec w temp. 160 stopni ok. 40 minut. Po ostudzeniu biszkopt nasączyć ponczem.
2.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przesmażyć, aż zmiękną. 2 galaretki rozpuścić w 1 szklance wody, połączyć z jabłkami i ostudzić. Lekko tężejącą masę wyłożyć na biszkopt. Schłodzić.
3.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki wody, po czym podgrzać do rozpuszczenia i ciepłą wlać do śmietanki. Masę śmietankową wyłożyć na jabłka. Wierzch posypać cynamonem. Całość schłodzić.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze