Szarlotka po włosku

4.5 (154 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Zawsze się udaje!

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • około 8 dużych jabłek
    3 jajka
    bakalie
    1 szkl cukru
    2 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cynamonu

    Brytfanka o wymiarach 40x24
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, pokroić na kawałki. Odstawić do miski, zasypać cukrem i bakaliami. Wstawić na 1h do lodówki.
  • 2. Do miski z jabłkami wbić jajka, dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
  • 3. Ciasto wylać na wysmarowaną brytfankę . Wstawić do nagrzanego piekarnika na godzinę w 190 *C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.51 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kurczak po włosku

To może cię zainteresować