Udka w curry

0 (0 ocen)

prosto z Bombaju :)

Składniki:

  • 8 udek z kurczaka, 3 łyżki curry, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 1 kawałek świeżego imbiru (ok 2cm), 3 łyżki oleju, 3/4 litra rosołu drobiowego, 25dag ryżu, 1/2 pęczka dymki

Udka w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka natrzeć curry i odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Cebulę, czosnek i imbir obrać, pokroić w drobną kostkę i dusić na rozgrzanym oleju. Wszystkie składniki odsunąć na środek, a wokół ułożyć udka i mocno obsmażyć. Po zdjęciu udek z patelni, wlać rosół, dokładnie wymieszać i zagotować. Wsypać ryż, przykryć i całość gotować na małym ogniu. Dymkę obrać i pokroić w krążki, razem z udkami wrzucić do ryżu i całość gotować około 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy