Szarlotka królewska

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam piec ciasta. To jest najlepszy sposób na poprawę humoru– mojego i domowników.

Składniki:

  • ● 5 jajek
    ● 5 łyżek cukru
    ● 3 łyżki mąki pszennej
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● łyżeczka proszku do piecz.
    ● 2 kg jabłek
    ● 2 galaretki owocowe
    ● 5 dag startej czekolady
    ● 1,5 łyżki cukru pudru
    ● 2 op. śmietan-fiksu
    ● 50 dag śmietany 30-proc.
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka królewska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy,
    wsypujemy cukier, dalej ubijamy.
    Dodajemy żółtka i mąki
    z proszkiem, mieszamy. Pieczemy
    ok. 30 minut w temp.
    180 °C. Studzimy.
  • 2. Jabłka obieramy, ścieramy
    na tarce, smażymy kilka minut.
    Wsypujemy galaretki,
    mieszamy, aż się rozpuszczą.
    Gorącą masę wykładamy na
    biszkopt. Studzimy. Śmietanę
    miksujemy z cukrem pudrem
    i śmietan-fiksami. Rozprowadzamy
    na masie. Posypujemy
    czekoladą. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować