SYROP CYTRYNOWY

4.5 (195 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świetny syrop w zapobieganiu infekcjom

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 cytryny
    5 cm kawałek imbiru
    szklanka miodu lipowego płynnego
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Syrop cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny sparzamy, kroimy w plastry, układamy w słoiku. Pomiędzy plastry cytryny co jakiś czas wkładamy plastry obranego imbiru. Tak przygotowane cytryny zalewamy miodem do 3/4 wysokości słoika, cytryny puszczą sok, poziom sie podniesie. Tak przygotowany syrop możemy pić zapobiegawczo po kilka łyżek dziennie, lub dodawać do herbat.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Miód Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować