Świąteczny śledzik w zalewie octowo-olejowej

4.49 (198 ocen)

  • 30 min

Sposób na śledzie, które od zawsze goszczą w moim domu

  • 30 min

Składniki:

  • - 6 śledzi a la matias a najlepiej prawdziwych śledzi matias
    - 4 cebule
    - 1.5 łyżki octu
    - szklanka oleju
    - sól, pieprz
    - 5 ziarenek ziela angielskiego
    - szczypta przyprawy curry
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Świąteczny śledzik w zalewie octowo-olejowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie włożyć do miski i zalać wodą. Moczyć przez około 10minut, gdyby śledzie były bardzo słone można je potrzymać dłużej. Po namoczeniu śledzie opłukać pod bieżącą wodą i pokroić na niezbyt duże kawałki. Wszystkie pokrojone kawałki wrzucić do dużej miski, a następnie pokroić cebulę w drobną kosteczkę. Dodać do pokrojonych śledzi i zalać octem i olejem oraz wsypać ziele angielskie i curry. Dokladnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować