Ryba w zalewie octowo - pomidorowej

4.99 (201 ocen)

bardzo smaczna, na każdą imprezę rodzinną pozycja obowiązkowa

Składniki:

  • 1 kilogram fileta z mintaja
    1 kilogram cebuli
    1 słoik ogórków konserwowych
    sól, pieprz do smaku
    jajko do panierki
    bułka tarta do panierki
    olej do smażenia

    ZALEWA

    2 szklanki wody
    0,5 szklanki oleju
    0,5 szklanki octu
    2 łyżki cukru
    5 łyżek ketchupu pikantnego
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Przekąski

Ryba w zalewie octowo - pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Posypać solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Wszystkie składniki zalewy zagotować.Cebule pokroić w półksiężyce a ogórki w plasterki.W naczyniu układać na przemian rybę, cebulę i ogórki.Zalać gorącą zalewą i odstawić do przegryzienia ( najlepiej na całą noc )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować