Świąteczne Kotlety z indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Przepis na delikatne kotlety z pieczarkowym farszem. Kotlety to uniwersalne danie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Można je dowolnie łączyć z różnym ulubionym farszem. Mięso z fileta Indyka jest bardzo soczyste, delikatne i smaczne. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. A rezultat jest po prostu pyszny.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta z indyka
    • 30 dag pieczarek
    • 1 cebula
    • Olej do smażenia
    • 10 dag sera żółtego w plastrach
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Świąteczne kotlety z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Mięso myję, osuszam, kroje w plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz sola.
    Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • farsz 2. Na każdym kawałku mięsa układam połowę plastra żółtego sera i po łyżce farszu z grzybów.
  • kotlety 3. Mięso składam w kopertki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kotlety 4. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować