Suszone grzyby w panierce

4.48 (197 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczne grzyby są naszym ulubionym wigilijnym i świątecznym dodatkiem od wielu pokoleń.

  • 40 min

Składniki:



  • grzyby suszone 15 kapeluszy
    jajko 1-2 szt
    mleko 1/2 szkl
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej
    mąka
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Suszone grzyby w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na ok 10 minut. Dodać mleko i odstawić na kolejne 10-15 min. Następnie grzyby opłukać i wrzucić na osolony wrzątek na ok 15 min.
    Przelać przez sito i osączyć. Grzyby oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z łyżką wody (można dodać szczyptę przyprawy uniwersalnej).
    Przygotowane grzyby panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować