Grzyby suszone duszone

  • wyświetlono: 2238 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Super przepis na duszenie grzybów suszonych

Kolendra
  • 260min

Składniki

10dag grzybów suszonych
1 szklanka mleka
1,5-2 łyżki masła
1 cebula
1 łyżka mąki
0,5 szklanki śmietany
sól, pieprz
2-3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Grzyby suszone duszone

  • 1. Suszone grzyby umyć w ciepłej wodzie, namoczyć w zimnej wodzie na godzinę, a następnie w mleku na 2-3 godziny. Gdy mleko wsiąknie w grzyby, pokroić je w cienkie paski i dusić z masłem i drobno pokrojoną cebulą do miękkości. Pod koniec duszenia grzyby oprószyć mąką, wymieszać, dodać śmietanę, sól, pieprz i chwilę jeszcze poddusić , mieszając. Przed podaniem grzyby duszon posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakijesieńgrzyby suszoneduszenie grzybówjak dusić grzyby

Komentarze

Podobne przepisy

Cukinia duszona z pieczarkami i suszonymi pomidorami z domowym makaronem

Dodane przez: luna19

Cukinia duszona z pieczarkami i suszonymi...

szybko smacznie zdrowo i bez mięsa

Wieprzowina duszona w kiszonej kapuście - z marchewką i suszonymi grzybami.

Dodane przez: Violetka76

Wieprzowina duszona w kiszonej kapuście -...

Tak przygotowane mięso rozpuszcza...

Udka duszone w winno - miodowej marynacie z suszonymi śliwkami

Dodane przez: KasiaKitek

Udka duszone w winno - miodowej marynacie...

Udka są uniwersalne-nadają się...

Udka duszone z suszonymi jabłkami

Dodane przez: luna19

Udka duszone z suszonymi jabłkami

Aromatyczne udka w jabłkowym sosie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE