Grzyby suszone duszone

4.5 (143 ocen)

  • 4 godz. 20 min

Super przepis na duszenie grzybów suszonych

  • 4 godz. 20 min

Składniki:

  • 10dag grzybów suszonych
    1 szklanka mleka
    1,5-2 łyżki masła
    1 cebula
    1 łyżka mąki
    0,5 szklanki śmietany
    sól, pieprz
    2-3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grzyby suszone duszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone grzyby umyć w ciepłej wodzie, namoczyć w zimnej wodzie na godzinę, a następnie w mleku na 2-3 godziny. Gdy mleko wsiąknie w grzyby, pokroić je w cienkie paski i dusić z masłem i drobno pokrojoną cebulą do miękkości. Pod koniec duszenia grzyby oprószyć mąką, wymieszać, dodać śmietanę, sól, pieprz i chwilę jeszcze poddusić , mieszając. Przed podaniem grzyby duszon posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować