Surówka "z tego, co pod ręką"

0 (0 ocen)

Szybka surówka z pomidora, ogórka, papryki i cebuli z listkami selera i jogurtem naturalnym. Bardzo smaczna i aromatyczna.

Składniki:

  • 1 pomidor (200 g)
    4 ogórki gruntowe (200 g)
    1/2 młodej cebuli (100 g)
    1/2 strąka białej papryki (50 g)
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka posiekanych młodych listków selera
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka "z tego, co pod ręką" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy. Pomidora kroimy na 8 cząstek, a następnie w plastry. Ogórki kroimy w półplasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w krótkie paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
  • 2. Wszystkie warzywa mieszamy z posiekanym selerem. Tuż przed podaniem lekko solimy, dodajemy jogurt naturalny i ponownie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jogurt naturalny Ogórek Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować