Surówka z marchewki i kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosta, szybka i pyszna surówka. Pasuje do większości dań obiadowych. Uwielbiam ją także jako przekąskę.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże świeże marchewki
    Mała garść kiszonej kapusty
    Połowa twardej czerwonej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z marchewki i kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Obierz marchewkę.
    2. Marchew zetrzyj na tarce - najmniejsze oczka.
    3. Pokrój paprykę w średnią kostkę.
    4. Kapustę wyciśnij.
    5. Jeśli lubisz mniej kwaśne surówki to połowę kapusty przepłucz.
    6. Kapustę poszatkuj.
    7. Wszystkie składniki wymieszaj.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować