Surówka z kolorowych pomidorów, rzodkiewek, sałaty, ogórka i szczypiorku w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 7 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta, ale bardzo smaczna surówka jako dodatek do drugiego dania.

  • 7 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie pęczki rzodkiewek
    1 pomidor czerwony
    1 pomidor żółty
    2 ogórki
    3-4 liście sałaty
    pęczek świeżego szczypiorku
    1/2 małego kubka gęstej śmietany
    sól,
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kolorowych pomidorów, rzodkiewek, sałaty, ogórka i szczypiorku w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki i ogórki myjemy, kroimy w plasterki .
    Pomidory sparzamy i kroimy w kostkę.
    Liście sałaty płuczemy i drobno siekamy lub rwiemy.
    Szczypiorek płuczemy i również siekamy na drobno.
    Składniki umieszczamy w misce, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem .
    Na koniec dodajemy śmietanę, schładzamy żeby smaki się przegryzły,
    smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Rzodkiewka Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować