Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek

4.48 (166 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna, zdrowa i lekka surówka do drugiego dania. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża garść rukoli
    1/2 zielonego ogórka
    6 dużych rzodkiewek
    1/2 średniej cebuli
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z rukoli, zielonego ogórka i rzodkiewek 1. Rukolę myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Ogórka myjemy i obieramy ze skórki kroimy wzdłuż, a następnie w półplasterki.
    Rzodkiewki myjemy i odcinamy końcówki, kroimy w półplasterki.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Rukolę i pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy jogurt oraz przyprawy. Mieszamy i przekładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować