Surówka z kapusty, pora i marchwi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka do drugiego dania z kapusty, pora, marchwi i jabłka z dodatkiem śmietany i koperku. Dobrze smakuje podana z mięsem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 - 400 g kapusty białej
    1 marchew
    pół jasnej części pora
    pół jabłka
    2 - 3 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dania główne

Surówka z kapusty, pora i marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, a por pokroić na cienkie paski.

    Jabłka i marchew obrać i zetrzeć - jabłka na tarce o grubych oczkach, a marchew drobnych.

    Dodać posiekany koperek i śmietanę.

    Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kapusta Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować