Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki

4.5 (175 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Do drugiego dania obowiązkowo musi być surówka, ostatnio przygotowałam z kapusty pekińskiej i rzodkiewek. Jest bardzo smaczna i pasuje prawie do każdego dania.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    2 marchewki
    Pęczek rzodkiewek
    1 czerwona papryka
    0,5 pęczka natki pietruszki
    4 łyżki oleju lnianego
    Sól, pieprz
    Czubryca zielona
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno kroimy, rzodkiewki kroimy w cienkie pół plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą. Przed podaniem surówkę lekko schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować