Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

4.5 (141 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Polecam prostą i szybką surówkę z czerwonej kapusty pekińskiej z dodatkiem warzyw która pasuje do każdego dania obiadowego. Zawsze przyrządzam ją w większej ilości i mam na kilka obiadów.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 mała czerwona kapusta pekińska
    1 papryka czerwona
    2 marchewki
    Kawałek pora
    1 jabłko
    3 ogórki kiszone
    Pół pęczka natki pietruszki
    3 łyżki oleju lnianego
    Sól
    Pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno kroimy, ogórki kiszone oraz obrane marchewki i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w cienkie paski, pora kroimy w pół plastry, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki łączmy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy na pół godziny do lodówki żeby składniki się ze sobą połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Marchewka Olej Papryka Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować