Polecam prostą i szybką surówkę z czerwonej kapusty pekińskiej z dodatkiem warzyw która pasuje do każdego dania obiadowego. Zawsze przyrządzam ją w większej ilości i mam na kilka obiadów.
30 min
Dla 6 osób
Składniki:
1 mała czerwona kapusta pekińska
1 papryka czerwona
2 marchewki
Kawałek pora
1 jabłko
3 ogórki kiszone
Pół pęczka natki pietruszki
3 łyżki oleju lnianego
Sól
Pieprz kolorowy
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pekińską drobno kroimy, ogórki kiszone oraz obrane marchewki i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w cienkie paski, pora kroimy w pół plastry, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki łączmy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy na pół godziny do lodówki żeby składniki się ze sobą połączyły.
Komentarze