Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki

4.43 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 5 osób

To pyszna propozycja, która idealnie urozmaici każde danie obiadowe.Jest bardzo prosta w przygotowaniu, pełna witamin oraz dodatkowo bardzo ładnie prezentuje się na talerzu.

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska (średnia)
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    1/2 papryki zielonej
    Dodatkowo:
    około 4-5 łyżek oleju
    1-2 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.43 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską należy drobno poszatkować, a paprykę pokroić w niewielką kostkę.
    Całość przełożyć do miski i połączyć z olejem oraz sokiem z cytryny.
    Gotową surówkę doprawić za pomocą soli i pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować