Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa surówka. Doskonała do dań z drobiu.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
    1 marchewka
    1 winne, twarde jabłko
    1 łyżeczka majonezu
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
    zioła do sałatek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę główki kapusty tarkujemy na tarce, na grubych oczkach. Odrobinę solimy i odstawiamy na kilka chwil , aby kapusta lekko zmiękła.
  • 2. Marchewkę i jabłko obrane ze skórki również tarkujemy na tarce, na grubych oczkach. Mieszamy z kapustą
  • 3. Do potarkowanych warzyw dodajemy majonez, jogurt, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i dowolnymi ziołami (mogą być zioła do sałatek). Można odstawić do lodówki do schłodzenia.

Porady

Majonez można całkowicie zastąpić jogurtem naturalnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować