Surówka z czerwonej kapusty z grejpfrutem, granatem i selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Surówka, którą traktuję jako zdrową, chrupiącą, popołudniową przekąskę lub jako dodatek do grillowanego sera halloumi.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 kapusty czerwonej
    1/2 owocu grantu
    3-4 łodygi selera
    1 czerwony grejpfrut
    2 garści pikantnych kiełków
    2-3 łyżki delikatnej w smaku oliwy z oliwek
    sól do nasolenia kapusty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z grejpfrutem, granatem i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, myjemy pod bieżącą wodą i zostawiamy na 10 minut na sitku, lekko ją nasalając.
    W plasterki kroimy łodygę selera, a grejpfruta filetujemy.
    Sok, który wypłynie przy tej okazji dodajemy do miski. Tam też trafi sok z owocu granatu i pestki oraz sam seler skropiony oliwą.
    Na koniec dodajemy lekko odciśniętą kapustę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy pikantnymi kiełkami.
    Smacznego, możemy chrupać na zdrowie :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Grejpfrut Kapusta Oliwa z oliwek Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować