Surówka lodowa z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczną surówkę z dodatkiem chrupiącej rzodkiewki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki małej sałaty lodowej
    1/4 dużej czerwonej papryki
    pół pęczka rzodkiewek
    1/2 małej białej cebuli
    1/3 zielonego ogórka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżeczka oleju
    szczypta cukru
    kilka listków pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka lodowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty myjemy i przekładamy na sito. Rzodkiewki, ogórka, myjemy i kroimy w półplasterki, paprykę w drobną kosteczkę.
    Cebulę obieramy z łusek i kroimy w drobną kostkę. Listki pietruszki kroimy na drobno.
    Liście sałaty osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski, dokładamy pokrojone warzywa.
    Przyprawiamy, mieszamy i posypujemy pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować