Surówka z rzodkiewką

4.5 (174 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Idealna zarówno do obiadu jak i kanapki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki
    garść szczypiorku
    sos:
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    3 ząbki czosnku
    pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkę umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek pokroić. Przełożyć do miski.
  • 2. Czosnek posiekać/zmiażdżyć. Z podanych składników przygotować sos. Zalać nim warzywa, wymieszać i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Rzodkiewka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować