Surówka z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
    1 pęczek rzodkiewek
    2 pomidory
    1 czerwona cebula
    4 łodygi selera naciowego
    10 dag pieczarek marynowanych opcjonalnie

    sos winegret: połączyć 5 łyżek oliwy oraz 1i 1/2 łyżki octu, przyprawionych cukrem, solą i pieprzem

    krem serowy:
    400 g śmietany 12%,
    10-15 dag startego żółtego sera,
    2 łyżki ziół prowansalskich,
    2 łyżki siekanej zielonej natki pietruszki,
    pieprz, sól

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Sosy Sos serowy Ser

Surówka z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę kroimy małe paski, rzodkiewkę i pomidory w półplasterki, seler naciowy i pieczarki w cienkie plasterki, cebulę w piórka.
    Warzywa zalewamy sosem winegret i mieszamy. Składniki kremu serowego łączymy, polewamy nim surówkę i posypujemy posiekaną natką.
    Surówkę możemy podać jako przekąskę z kremem w sosjerce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować