Staropolski Gąszcz

4.5 (160 ocen)

Jest to staropolski zagęstnik warzywny do zup i sosów. Alternatywa dla zawiesiny mącznej. Przepis z książki "Kuchnia Staropolska" Piotra Adamczyka

Składniki:

  • - 1/2l wody
    - 1 marchew
    - 1 pietruszka
    - pół selera
    - 1 cebula
    - 1 korniszon
    - 1 jabłko
    - sól
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Staropolski gąszcz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa gotujemy do miękkości w pól litra wody. Kiedy osiągną wymaganą miękkość miksujemy i solimy. Dodajemy jako zagęstnik do zup i sosów. Można mrozić.

Porady

Warzywa można wziąć z gotowanej wcześniej zupy a jabłko z kompotu. Wtedy jest jeszcze szybciej:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować