Spaghetti ze fetą szpinakiem i łososiem

4.49 (178 ocen)

  • 30 min

Szybkie, łatwe, a jednocześnie naprawdę znakomite danie, które idealnie nada się na obiad lub wykwintną kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 porcje

    - 350g makaronu spaghetti
    - 200g surowego ł sosia
    - 200g sera feta
    - 400g mrożonego spzinaku
    -1 cebula
    - ząbek czosnku
    - 2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti ze fetą szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucamy do osolonej gotującej się wody i gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • 2. Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, czosnek, a następnie dodajemy rozdrobnionego łososia i szpinak. Doprawiamy wedle uznania pieprzem i solą, a na samym końcu dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, trzymając na ogniu jeszcze kilka minut.
  • 3. Odcedzony makaron wykładamy na talerz, a następnie dodajemy powstały na patelni sos. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Łosoś Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować