Spaghetti ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W dużym garnku zagotować wodę z odrobiną soli i 2 łyżkami oliwy. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. W międzyczasie umyć i osuszyć szparagi. Odciąć główki a łodygi pociąć w cieniutkie paski za pomocą obieraczki do jarzyn. Główki szparagów gotować kilka minut w lekko osolonej wodzie aby pozostały lekko chrupiące. Na 3 łyżkach oliwy zeszklić posiekany czosnek, dodać wstążki szparagów i smażyć ok 10 minut na średnim ogniu. Doprawić do smaku solą morską prowansalską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodać ugotowany makaron i cały czas podgrzewając wymieszać ze szparagami. Makaron nakładać na talerze, posypać wiórkami parmezanu i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Komentarze