Spaghetti z Sosem Mięsno-Warzywnym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Takie obiady zdecydowanie smakują nam najlepiej-prosto,smacznie i kolorowo.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 porcji
    500 g mięsa mielonego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 małe cukinie
    2 średnie marchewki
    1 czerwona papryka
    1 duży pomidor malinowy
    700 ml passaty pomidorowej
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka majeranku
    zioła prowansalskie
    ulubione przyprawy do dań kuchni włoskiej
    3-4 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron. 1. Cebulę obrać i posiekać w grubszą kosteczkę,wrzucić na patelnie z olejem i zeszklić,wrzucić mięso mielone przyprawione majerankiem,solą i pieprzem do smaku,smażymy do momentu aż mięso zmieni kolor,dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dosłownie po min.podsmażone mięso z cebulką i czosnkiem przekładamy do garnka,zalać passatą pomidorową,dodać obranego ze skórki i pokrojonego na mniejsze kawałki pomidora malinowego oraz obraną i startą na tarce w słupki marchewkę,gotować na małym ogniu.
    Na patelni od mięsa przesmażyć do zarumienienia kabaczki pokrojone w kostkę oraz paprykę czerwoną,przełożyć do garnka z mięsem i gotować do miękkości warzyw,doprawić ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do dań kuchni włoskiej.
    Tak przygotowany sos pasuje do makaronu,ryżu i kasz.

Porady

Sos do makaronu za każdym razem robię inaczej,zależy jakie warzywa mam w lodówce i pod ręką. Polecam również wersję sosu mięso z samymi pieczarkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować