Spaghetti z warzywnym sosem

4.5 (147 ocen)

Pyszny szybki obiad z makaronem bez glutenu Pierwszy raz robiłam ale wyszło pysznie

Składniki:

  • - 25 dag spaghetti gluten free san
    - 1 cukinia ok 30 cm
    - 1/2 dużego pora
    - 1 marchewka
    - 4 pomidory
    - kilka ziaren kolendry
    - szczypta gałki muszkatołowej
    - pieprz
    - sól
    - 1 łyżeczka papryki słodkiej
    - 2 łyżki masła klarowanego
    - posiekane listki bazylii
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Spaghetti z warzywnym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Cukinię i marchew zetrzeć na grubej tarce razem ze skórką por pokroić w paski pomidory zmiksować blenderem aby powstał sok
  • 2. - Na patelni rozpuścić masło dać por marchewkę i cukinie chwilę podsmażyć wlać pomidory dodać przyprawy bazylię dusić aż odparuje woda
  • 3. Makaron włożyć do zimnej wody ugotować al dente pilnować i mieszać aby się nie rozgotował odcedzić Podawać z warzywnym sosem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować