Spaghetti z oliwą, czosnkiem i serem żółtym (bez glutenu)

4.5 (146 ocen)

  • 20 min

Szybkie i zdrowe danie. Robię je gdy lodówka świeci pustkami.

  • 20 min

Składniki:

  • 250g spaghetti bezglutenowego
    1/4 szklanki dobrej jakości oliwy z oliwek
    4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
    świeżo pokrojona zielona pietruszka
    1/2 szklanki startego parmezanu + extra do posypania spaghetti
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Bezy Dania główne Spaghetti

Spaghetti z oliwą, czosnkiem i serem żółtym (bez glutenu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spaghetti gotujemy w 2l wody.
    Na patelni smażymy oliwę z oliwek z dodatkiem czosnku. Następnie dodajemy wodę. Po jej zagotowaniu dodajemy makaron, gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy ser żółty i pietruszkę. Mieszamy tak, aby ser się rozpuścił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Makaron Oliwa z oliwek Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować