SPAGHETTI AGLIO E OLIO – spaghetti z oliwą i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sekretem jest tutaj dobrej jakości oliwa i świeży czosnek – warto zadbać o to, by były jak najlepsze!15 minut i fantastyczne Spaghetti aglio e olio mamy gotowe!

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * makaron Spaghetti – 200 g
    * dobrej jakości oliwa extra virgin – 60 ml
    * czosnek – 2 ząbki
    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti aglio e olio – spaghetti z oliwą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Odlewamy 1 łyżkę oliwy, pozostałą rozgrzewamy w rondlu, dodajemy posiekany czosnek oraz szczyptę soli.

    Smażymy na lekko złoty kolor cały czas mieszając – nie może się nic przypalić , gdyż czosnek zrobi się gorzki.

    W osobny garnku z osoloną wodą i resztą oliwy gotujemy makaron.

    Odcedzamy i ponownie wkładamy do garnka, polewamy sosem z oliwy i czosnku, mieszamy, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

    Podajemy natychmiast!

    Smacznego!

Porady

Ps. świetnym dodatkiem jest świeża natka pietruszki!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Oliwa z oliwek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować