Spaghetti z masłem orzechowym

4.5 (159 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

papryką i grubo krojonym szczypiorem to letnia wariacja, którą można jeść i na ciepło i na zimno. Chrupiące i orzeźwiające danie na upały.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 1 opakowanie

    - papryka: 2 sztuki
    - szczypior: 1 pęczek

    - masło orzechowe (kopiaste): 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - sos sojowy jasny: 4 łyżki
    - kolendra (świeża lub suszona): 1 łyżka
    - cytryna: 1 sztuka

    - kiełki: 4 łyżki
    - ziarno sezamu: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Paprykę i szczypior kroimy tak drobno, jak lubimy.
  • 3. Pozostałe składniki: masło orzechowe, sok z cytryny, kolendrę, soja sos, wyciśnięty czosnek mieszamy razem w osobnej miseczce.
  • 4. Makaron odlewamy i wkładamy z powrotem do garnka. Dodajemy sos i mieszamy. Dodajemy paprykę i szczypior.
  • 5. Na talerzu dekorujemy kiełkami i uprażonym sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować