Sos jest przygotowany na bazie dyni piżmowej i cukinii,podkręcony pieprzem cayenne, dzięki temu całe danie nie jest mdłe.
35 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 cebula
1 ząbek czosnku
180 g dyni piżmowej
155 g cukinii
200 g pomidorów krojonych z puszki
1 łyżka oleju
1 łyżka sosu teryiaki
Sól, pieprz do smaku
½ łyżeczki przyprawy do makaronu
Szczypta chili
Makaron spaghetti
Spaghetti z dynią piżmową i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić czosnek z cebulą. Zeszklić. Dodać pokrojoną w małą kostkę dynię. Gdy dynia będzie na wpół miękka, dodać pokrojoną w pół plasterki cukinie ( wcześniej pozbawić ją nasion).
2.Podlać 3-4 łyżkami i dusić do miękkości warzyw. Na około 3 -4 minuty przed końcem gotowania dodać pomidory z puszki i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i sosem teryiaki. Dokładnie wymieszać.
Komentarze