Spaghetti pieczarkowe - niskokaloryczne z pełnego ziarna

0 (0 ocen)

  • 20 min

Doskonały smak, idealnie zbilansowane makro.

  • 20 min

Składniki:

  • 50 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego
    130 g pieczarek
    90 g czerwonej cebuli
    85 g jogurtu naturalnego 0%
    1 kostka bulionowa pieczarkowa
    0,5 łyżeczki soli
    szczypta pieprzu,
    zioła prowansalskie wg uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti pieczarkowe - niskokaloryczne z pełnego ziarna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krok po kroku 1. Gotujemy makaron wg. instrukcji na opakowaniu
  • 2. Rozgrzewamy patelnię, wsypujemy ok 0,5 łyżeczki soli. Prażymy chwilkę.
  • 3. Cebulę kroimy niezbyt drobno, wrzucamy na patelnię, dalej prażymy (bez użycia tłuszczu)
  • 4. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Wrzucamy na patelnię.
  • 5. Dodajemy kostkę, zioła i podlewamy ok. 4 łyżkami wody z gotującego się makaronu
  • 6. Gdy pieczarki dostatecznie zmiękną, dodajemy (niezbyt mocno) odcedzony makaron.
  • 7. Wyłączamy palnik i dodajemy jogurt.

Porady

* Można podawać z ulubionym serem * Jeśli nie jesteś na diecie, możesz cebulkę usmażyć na oleju

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować