Zupa misyjna (z kotletami)

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupa misyjna - nazwa intrygująca, ale powstała z misją: dużo, smacznie, ekonomicznie (bowiem możesz wykorzystać kotlety mielone z poprzedniego obiadu)

  • 60 min

Składniki:


  • bulion (z kostki lub inny)
    10 kotletów mielonych
    1 duża marchew
    mała pietruszka
    kawałek selera
    2 ziemniaki
    500 g pieczarek
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    czerwona papryka
    4 ogórki kiszone
    puszka czerwonych pomidorów
    2 łyżki ziół prowansalskich
    ostra papryka
    przyprawy: sól, pieprz, maggi
    natka pietruszki
    sos w proszku paprykowy (u mnie Amino)
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kotlety Kotlety mielone

Zupa misyjna (z kotletami) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy bulion. Wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę seler oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.
  • 2. Na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy nabierze karmelowej barwy dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekany czosnek. Gdy papryka zmięknie dodajemy warzywa do zupy.
  • 3. Kotlety mielone kroimy w grubą kostkę, wrzucamy do naszej potrawy
  • image-1teg0bj 4. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy pokrojone w paski ogórki. Chwilę potem wlewamy pomidory wraz z zalewą (pomidory można pokroić na mniejsze części)
  • 5. Dodajemy rozrobiony w niewielkiej ilości sos z proszku. Na koniec doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Porady

Jeśli nie masz kotletów mielonych a dysponujesz mięsem mielonym, możesz usmażyć małe pulpeciki. Zamiast sosu paprykowego możesz użyć pieczeniowego, myśliwskiego bądź pieczarkowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować