35 dag makaronu spaghetti
25 dag boczku wędzonego
cebula
3 ząbki czosnku
olej
250 ml śmietany 18%
2 żółtka
25 dag startego żółtego sera
oregano
zioła prowansalskie
sól
pieprz
posiekany pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania przepisu:
Spaghetti Carbonara
1.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
2.
Czosnek i cebulę obieramy i siekamy. Boczek kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy czosnek i smażymy jeszcze chwilę. Następnie wkładamy boczek. Smażymy, aż się wytopi.
3.
Śmietanę dokładnie mieszamy z żółtkami i serem doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ziołami prowansalskimi i oregano. Dodajemy do składników które podsmażaliśmy. Całość jeszcze przez chwilę gotować.
4.
Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy szczypiorkiem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze