Spaghetti carbonara

4.5 (157 ocen)

  • 25 min

Pyszne połączenie spaghetti z boczkiem :)

  • 25 min

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti
    200 g śmietanki 30 %
    2 jajka
    100 g wędzonego boczku
    sól ,pieprz
    ser żółty
    2 ząbki czosnku
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Spaghetti carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. Nie przelewać wodą.
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić pokrojony w kostkę boczek.Smażyć ,aż się zrumieni.
    Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażyć. Wlać śmietankę ,chwilę dusić. Na patelnie wrzucić makaron i dodać rozmieszane jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Nałożyć na talerz i posypać startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Jajka Makaron Sery Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować