Sos tatarski z marynowanymi kurkami

4.5 (168 ocen)

Pewnie wszyscy znamy i lubimy sos tatarski. Ja do swojego dodałam marynowane kurki, tym samym wzbogacając jego smak. To świetny dodatek do domowych jajek, dań mięsnych, rybnych, a także kanapek i przystawek, polecam.

Składniki:

  • • ½ szklanki posiekanych drobno marynowanych kurek,
    • ½ szklanki posiekanych drobno ogórków konserwowych,
    • ½ szklanki gęstej śmietany 18%,
    • ½ szklanki majonezu,
    • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej,
    • 1 mała cebula ze szczypiorkiem,
    • ½ łyżeczki octu winnego,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • Słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajko Sosy Majonez Sos tatarski

Sos tatarski z marynowanymi kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos tatarski z marynowanymi kurkami 1. Marynowane kurki i ogórki odsączamy z zalewy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i siekamy drobno razem ze szczypiorkiem.
  • Sos tatarski z marynowanymi kurkami 2. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez, śmietanę, ocet i musztardę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, aby sos się przegryzł. Podajemy udekorowany szczypiorkiem i kurkami.
    Życzę smacznego 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też: kurki w śmietanie - najprostszy przepis

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować