Sos tatarski

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny dodatek do mięs, jajek i wędlin.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duży słoik marynowanych pieczarek
    3 średnie ogórki konserwowe
    6 jajek na twardo
    200 ml pikantnego majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    2 łyżeczki musztardy delikatesowej
    1-2 ząbki czosnku
    sól (do smaku)
    biały pieprz (do smaku)
    1 łyżeczka cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, ogórki i jajka posiekać bardzo drobno. Do majonezu dodać jogurt, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier puder, sól i pieprz. Przygotowanym sosem zalać składniki. Wymieszać i wstawić do lodówki do przegryzienia przynajmniej na 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować