Sos pomidorowy na ciepło

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Klasyczny, szybki przepis, doskonały do gołąbków, pulpetów, makaronu itp.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 0.5 litra bulionu lub rosołu
    - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    - 2 łyżki śmietany 18% lub 12%
    - 2 płaskie łyżki mąki pszennej
    - sól, pieprz, bazylia suszona, oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pomidorowy

Sos pomidorowy na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelu podgrzewam bulion.W małym garnuszku przy pomocy rózgi mieszam śmietanę z mąką i odrobina bulionu tak aby nie było grudek.. Powstałą mieszaninę przelewam do bulionu, dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam. Powstały sos gotuje na wolnym ogniu ok. 3 minuty. Na koniec doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Podaje na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.07 (243 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sos chrzanowy na ciepło

To może cię zainteresować